2020

 • Vend i lirë pune: Operator Turni

  22.07.2020 lajme

  Devoll Hydropower Sh.A. (DHP) është një shoqëri e regjistruar në Shqipëri, e cila është nën zotërimin dhe drejtimin e shoqërisë energjetike norvegjeze Statkraft AS. Në bazë të Kontratës së Koncesionit të nënshkruar dhe të miratuar nga parlamenti shqiptar në vitin 2009, Devoll Hydropower do të planifikojë, ndërtojë dhe shfrytëzojë hidrocentrale në kaskadën përgjatë lumit Devoll, në juglindje të Shqipërisë.

 • HEC Moglicë fillon operimet tregtare

  22.06.2020 lajme

  Pas disa viteve ne zhvillim dhe zbatim, Hidrocentrali i Moglicës ka filluar operimet tregtare

 • Ndërtimi i impiantit fotovoltaik lundrues në rezervuarin e Banjës gati për të filluar

  16.06.2020 lajme

  Statkraft dhe furnitori i saj Ocean Sun janë gati të nisin ndërtimin e projektit pilot të Impiantit Fotovoltaik Lundrues në rezervuarin e Banjës .

 • Vazhdojnë testimet në Hidrocentralin e Moglicës

  13.04.2020 lajme

  Fillimi i vitit 2020 ka përkuar me fillimin e fazës së testimeve në Hidrocentralin e Moglicës, HEC-i më i madh i Projektit Hidroenergjetik të Devollit, investim i kompanisë norvegjeze Statkraft.